Kontakta mikroskopi-avdelningen

I vår mikroskopi-avdelning står borden alltid dukade med utrustning för studier av det allra minsta! Här finns något för alla, nybörjare som proffs, gammal som ung. Kom och besök oss och låt Gunnar lotsa Dig rätt i samlingen så att Du hittar det just Du behöver!Astro Sweden AB
Axvallagatan 16
532 37 Skara


GUNNAR SPORRONG
E-post: gunnar@astrosweden.se
Telefon: 0511-798 103
(kopplas till mobil vid behov)

Obs! Tänk på att jag inte alltid är på plats. Jag finns i butiken tisdag, onsdag och torsdag men är ledig måndag & fredag

Lite kort om mig.
Jag heter Gunnar Sporrong och är mikroskopiansvarig på AstroSweden AB sedan april 2013.

Jag har en kemiutbildning i grunden med särskilt fokus på analytisk kemi och astrokemi (mycket gas-reaktioner och joner). Därefter har jag i och med mitt intresse för människor kompletterat utbildningen med en gymnasielärarutbildning med biologi och naturvårdspedagogik som viktiga delar.

Sedan 12 års ålder har jag hållit visning på Slottsskogsobservatoriet (Göteborg) mer än en gång i veckan under vinterhalvåret. Ofta för skolklasser, 4 - 12 år men även vuxengrupper och after work-kvällar. Optikintresset har gett upphov till spännande sidospår. T.ex. har jag sommarjobbat med att bygga ett teleskop (med flytande gallium-indium-spegel för Lidarmätningar av atmosfären) för institutionen för atmosfärskemi på Chalmers. Jag har också varit föreståndare för Slottsskogsobservatoriet i 8 års tid (ideellt).

Inom biologiutbildningen var största intresset (förutom undervisningen) mikrobiologi och genetik. När jag blev klar fick jag chansen att jobba på Göteborgs Naturhistoriska Museum (det hann bli sju år) innan jag hittade detta fantastiska jobb när jag skulle köpa mig en ny CCD-kamera till teleskopet.

Mitt astronomiintresse följer mig fortfarande men nu mest på fritiden då jag både observerar och håller visningar på Mariestads Astronomiska Klubb samt håller i vår astrokalender m.m.

Som sagt, tveka inte att höra av dig om du har frågor så hittar vi rätt instrument för det du vill se på!

Gunnar

Kontakta övriga avdelningar

Om Dina frågor är större än mikroskopiska kan Du kontakta våra övriga avdelningar här!
Prisjakt
Kolla här:.

Standardvy | Byt till Mobil vy
Stäng