Stäng
Startsida / Tillbehör / Täckglas

Täckglas

Även om det kan verka långsökt då man för det mesta kastar bort täckglas efter användning så är täckglaset en vital del av det optiska systemet och skall behandlas som sådant. Exempelvis bör de hanteras varsamt. T.ex. bör du inte förvara sodaglas längre tid under låga eller växlande temperaturer.

Bland våra täckglas finner du standardglas för enklare användning för nybörjarbruk och kanske för enklare skollaborationer. Har du å andra sidan inhandlat ett fint instrument kan det vara värt att se till att inte täckglas eller objektglas är den svagaste länken i ditt optiska system.

I så fall kan du välja borosilikat-glas. Kanske till och med DIN-standard, ISO certifiering eller IVD 98/79/EC (In-VitroDiagnostic). De senare är också batch-numrerade för ökad spårbarhet. Borosilikat har också låg autofluorescens vilket passar för fluorescensmikroskopi.

Du kan välja mellan flera olika tjocklekar. Tjocklek 1 är den vanligaste, men både tjockare och tunnare kan vara till nytta. Du kanske behöver ett med väldigt hög ytnoggrannhet eller kanske de lite tjockare för räknekammare/haemocytometer.

Sysslar du med kristallografikan hydrofoba täckglas vara vad du behöver för ostörd kristallisation.

Till sist; jobbar du med modellbygge för Merklin-tåg eller andra typer av modellhus så är täckglas alldeles utomordentliga som fönster-glas. I och med att de är av optisk kvalitet så blir fönstrena väldigt naturtrogna. Täckglasen finns i många färdiga dimensioner. Dessutom finns det runda, i den mån du har nytta av det. Observera att vissa av uddastorlekarna måste beställas i tio-pack för att få bra pris. Det finns också små-storlekar vi inte har på hemsidan som vi kan ta hem i den mån beställning av 10-pack sker, så gå gärna ihop några modellbyggare tillsammans! Tips: Om du jobbar med små och pilliga tågmodeller, skaffa en stereolupp med stort synfält för bättre överblick!

Tänk på att flera av täckglasen nedan finns i olika dimensioner.

7 artiklar Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Artiklar:

Standardvy | Byt till Mobil vy